Hur utformar jag en blogg?

Det allra första du måste göra är att bestämma dig vad det är för ett ämne du vill skriva om. Det kan vara allt mellan himmel och jord bara du håller din blogg till samma ämne annars kommer du snabbt att förlora läsare. En riktigt god idé är att försöka hitta ett ämne som är något som också intresserar dig som person. Det kommer att innebära att det blir betydligt lättare för dig att skriva olika artiklar, ganska enkelt för att det kommer mer naturligt och det blir samma upplevelse för läsaren som får en mer genuin upplevelse.

Har du till exempel ett stort intresse för att träna hundar till att lyda så är det ett absolut upplagt ämne att skriva om då det också finns väldigt många människor som delar ditt intresse. Plocka fram de saker i dig själv som du tycker är intressanta och skriv ned dem på ett papper. Sedan tittar du igenom det du har skrivit ned och tänker igenom inom vilket intresseområde du har mest att tillföra, eller vi kan säga vilket område du brinner mest för. Detta är ett enkelt och effektivt sätt att hitta det ämne som din blogg ska handla om.

Hur utformar jag en blogg?

Design

När man bygger upp en blogg så ska den ju naturligtvis också se snygg ut. En blogg som är rörig och med för många starka färger och ologisk layout kommer inte att attrahera särskilt många läsare. Det är viktigt att din bloggs design håller en logisk standard och har för ögonen mjuka färger. Undvik stickande färger som signalröd, grön och klarblå i bakgrunder och liknande. En topp med en logo eller ett så kallat coverfoto kan vara en bra idé då detta ofta fungerar som en igenkänningsfaktor. Lek lite med dina tankar hur du själv skulle bli attraherad av en liknande blogg.

Annonser eller ej

Det är väldigt vanligt att människor som har en (eller flera) blogg/ar gör plats för annonser. Hur man gör detta kan variera väldigt mycket men lite generellt kan man säga att genom låta annonsörer få plats på din blogg kan du generera lite extra pengar, speciellt om din blogg har mycket trafik vilket med andra ord betyder att du har många läsare. Det vanligaste alternativet här är Google AdSense som är ett mycket intelligent system. Där visas helt enkelt annonser från Google som handlar om samma sak som vad din blogg handlar om, i detta fallet hur man tränar hundar. Gör en Google sökning på ”blogg annonser” och se möjligheterna.